Catalog produse

Tipar format mare

Tipar în format mare este crearea de materiale grafice de dimensiuni mari (până la 4-5 metri lățime, fără restricții de lungime) pe orice materiale de bază folosind imprimante și plottere speciale. Particularitatea mașinilor pentru un format larg este doar în dimensiunea lor, dar, de fapt, sunt imprimante obișnuite cu jet de cerneală, ale căror analogi (doar la o scară mai mică) sunt disponibile în fiecare birou.

Această tehnologie este împărțită în exterior (adică exterior) și interior (adică interior). Adică, imprimarea în format mare este cel mai adesea folosită pentru producția de publicitate în aer liber și decorațiuni interioare. În primul caz, rezistența imaginii la influențele externe vine în prim plan, iar în al doilea — detalii maxime, luminozitate și non-toxicitate.

Cernelurile Solvent, UV și eco-solvent sunt utilizate în domeniul imprimării în format mare. Vopselele cu solvenți, cu relativitatea lor ieftină, prezintă dezavantaje semnificative: este un miros neplăcut și toxicitate. Deci, acestea ar trebui utilizate numai pentru fabricarea publicității în aer liber. Cernelurile UV-curabile sunt lipsite de aceste dezavantaje, în plus, ele sunt, de asemenea, mult mai rezistente la lumina soarelui decât cernelurile cu solvent. Dar, în același timp, ele sunt semnificativ mai scumpe. Vopselele Eco-solvent acționează în acest caz ca o opțiune de compromis — nu conțin impurități nocive, au o selecție largă de nuanțe și sunt destul de accesibile.